miercuri, aprilie 24 2024

… asta dacă e să ne raportăm la situația maratonului din Statele Unite. Astfel, conform ultimului raport al organizației Running USA, anul trecut peste 500 de mii de persoane au terminat o cursă de maraton în SUA. Numărul exact de finish-eri: 507.000, în creștere cu circa 8.6% față de 2009.

Numărul de curse: peste 625 (spre comparație, în 1980 se organizau sub 200 de curse), dintre care 35 au fost maratoane la prima ediție.

Tot anul trecut s-a înregistrat cel mai mare număr de participanți la o cursă, din întreaga lume: 44.977 alergători la maratonul de la New York.

Cererea de participare la unele curse a fost atît de mare încît înscrierile s-au terminat în 8 (!!!) ore la maratonul de la Boston sau în 28 de ore la Marine Corps.

Vîrsta medie a maratonistelor a fost de 36,1 ani (iar timpul mediu de terminare a unei curse – 4h:42min), în timp ce la bărbați vîrsta e puțin mai ridicată – 39,6 ani, iar timpul mai scăzut – 4h:16min. Mai multe date sunt disponibile aici.

… să ne bucurăm însă că 15 alergători din cadrul Ro Club Maraton vor lua startul duminică 20 martie la maratonul de la Roma. Numărul total al participanților români este de 28, dintr-un total de 16.188 alergători înscriși.

– Și tot duminică, dar pe alt continent, trei alergători români, tot membri ai Ro Club Maraton, vor concura la maratonul de la Atlanta (SUA). Inedit este faptul că Ilie Roșu va încerca să termine cursa alergînd cu nu mai puțin de patru steaguri (lucru pe care se pare nu l-a mai realizat nimeni din lume).

Ilie se va afla la al 25-lea său maraton, dintre care 15 au fost alergate purtînd steaguri. Lîngă Ilie Roșu se vor afla Viorica Gabrian și Dan Lixandru, cu toții urmînd să mai bifeze o etapă din proiectul lor de a alerga maratoane pe toate continentele lumii.

Comments

comments

Previous

GrizonoToane: Imaginaţi-vă

Next

National Arena. Un viitor posibil...

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also