marți, iulie 16 2024

De ziua națională a României, Ro Club Maraton organizează a șasea ediție a Maratonului 1 Decembrie (mă rog, denumirea oficială e alta, dar veți vedea mai jos de ce o contestăm).

Dacă tot e ediție cu un număr frumos, ia să vedem șase motive pentru care această competiție nu ar trebui ratată.

1

#1 Patriotism: Sărbătorești inedit, în alergare, Ziua Națională a României.

#2 Omagiu: Alergând, cinstești memoria celor care au realizat Marea Unire

# 3 Atmosfera: Vei fi indiscutabil numai printre prieteni, ce împărtășesc aceeași pasiune.

# 4. Imnul. Este singurul concurs din România (evident, și din lume!) unde interpretarea imnului, la start, este obligatorie.

# 5. Performanța. Îți mai adaugi o cursă de maraton (semi- sau cros) în palmares. Și poate un record personal, căci traseul – în parcul IOR din București – o permite. Traseul de concurs are 4,22 km și va fi parcurs de 10 ori la maraton și de 5 ori la semimaraton. Există și proba de cros de 10 km.

# 6. Kit-ul de concurs. Este unul consistent, ce cuprinde printre altele tricou (opțional), medalie de participare, reduceri la diferite produse, ba chiar și… sarmale. Detalii aici.

Așadar, de 1 decembrie se va alerga. Ce se sărbătorește însă? Ziua Marii Uniri? Ziua Națională a României? Sau Ziua Reîntregirii Neamului Românesc, după cum se numește oficial acest maraton? Pentru cine este interesat, poate citi aici de ce zicem că dintre cele trei variante doar primele două sunt corecte.

Comments

comments

Previous

Anti-Black Friday. Doar nou și scump

Next

Știri pe scurt. Mai mult joacă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also