luni, noiembrie 25 2024

Cu ce viteză credeți că aleargă campionul european al probei de 100 de kilometri?

ultra

Aproape 100 de atleți, din 19 țări, au luat startul sâmbătă 27 aprilie la cea de a 22-a ediție a Campionatelor europene de alergare pe distanța de  100 de kilometri. Competiția s-a desfășurat pe un traseu plat din zona Belves, la circa 200 de km depărtare de Bordeaux.

Câștigători au fost Asier Cuevas (Spania), la masculin și Kajsa Berg (Suedia), la feminin, amândoi cotați printre favoriți. Cursa a fost una destul de liniștită, dominată aproape de la un capăt la celălalt de către Cuevas și Berg. Mai multe detalii găsiți aici.

Clasamentul final a fost următorul:

Masculin
1. Asier Cuevas (Spania) – 6h:53min:14sec
2. Michael Boch (Franța) – 6h:56min:49sec
3. Jose Antonio Requejo (Spania) – 6h:57min:02sec

Feminin
1. Kajsa Berg (Suedia) – 7h:38min:52sec
2. Irina Antropova (Rusia)- 7h:42min:52sec
3. Sue Harrison (Marea Britanie) – 7h:48min:12sec

Cele mai bune echipe au fost Spania (timp cumulat – 20h:54min:52sec), Franța și Rusia (la masculin),  respectiv Rusia (22h:28min:22sec), Suedia și Italia (la feminin).

Așadar, cu ce viteză medie s-a deplasat campionul european al probei de 100 de kilometri? Și încă o întrebare: de ce România nu participă la astfel de competiții?

Comments

comments

Previous

Provocările și emoțiile Tâmpei

Next

La apel în Tineretului

18 comments

  1. pai da, sigur Marian: n-avem destule maratoane in tara, hai sa facem si de-astea de 100 km… Of, cum ii mai copiem pe europenii astia… 😉

    P.S. normal ca e mai bine asa, pe un circuit (?) decat noaptea prin nu-stiu-care munti (Ciucas / Grohotis, etc.) 🙂

  2. 1. 14.519 km/h 🙂
    2. Pentru ca Gabi Solomon era ocupat cu organizarea concursurilor Campionii Sanatatii si VeloCompass 😛

  3. @Liviu
    Ii copiem, ce sa facem… Cum sa-i depasim altfel?

    @Mihnea
    Multumesc pt calcul. Eu mereu am dificultati sa calculez :-). Insa mi se pare de necrezut: are o viteza care e a unui alergator de sub 3h pe maraton
    In rest, o sa vreau sa mai dezbatem subiectul acesta, nu depinde doar de cit de ocupat e Gabriel.

  4. Pentru ca o tara sa fie reprezentata pe nivele internationale e necesar sa existe o cultura nationala in ‘domeniul’ cu pricina…. Cand la Bucuresti Maraton, de exemplu, vor fi minim 2000 alergatori de maraton autohtoni, cand cultura alergatului se va extinde peste Maraton si vor fi macar 100-200 de practicanti ai distantelor ultra si daca Romania va fi afiliata la IAU, numai atunci va actuala intrebare nu va mai avea sens …. 🙂

  5. Eu zic ca nu exista participanti pentru ca fenomenul de ultramaraton in Romania e inca in curs de crestere. Cu siguranta realizarea unor curse ar ajuta la dezvoltarea fenomenului si sper sa se realizeze cat mai curand.

  6. Si cu un ritm de 4.08 min/km 🙂 cred ca mai am de muncit si pana sa mentin ritmul asta pe 10 km…la 100 … e ametitor.

    Cat priveste participarea Romaniei, achiesez la ceea ce a spus Mihnea si vom pune acest eveniment in calendarul lui Gabriel pe anul urmator 🙂

  7. Cum naiba să existe participanți la astefel de curse dintr-o țară cu tineri malaci, burtoși, drogați, alcoolici, puturoși, care merg la…moaște, fără demnitate și cu creier de bibilică ?

  8. Eu sunt impresionat nu atat de performantele celor care au participat la campionatele europene de alergare pe 100km ci de faptul ca intre 4:45am si 7:22am sase forumisti autohtoni au simtit ca nu pot sa nu comenteze subiectul. My hat is off!! Eu inca ma straduiesc primavara asta sa plec la alergare inainte de 7:30. Inca nu mi-a iesit dar cu exemplul asta mobilizator sunt optimist.

  9. Marian,
    Ceasul de pe „alerg” e aiurea! vad ca postarea mea apare inregistrata la 4:57am cand era 1:58pm toata ziua! Optimismul meu pare sa fi fost artificial!?

  10. @Valeriu
    O sa incerc sa rezolv problema „ceasului”

    @S.D.
    Ce e de facut pentru ca numarul tinerilor descrisi de tine sa fie tot mai mic?

  11. Timpul realizat pentru podium mi-a scos din cap prostiile cu alergarea, ma duc la alte sporturi. Eu promit ca anul asta facem un ultra in Bucuresti, de noapte, ca prea mi-ati facut pofta, domnule Marian. Cu un pic de noroc si de indrumare poate luam si o autorizatie….

  12. @Adrian: alergari ultra in Bucuresti s-au mai facut — de catre Serban Chiurlea, in ”Herastrau”. Si nici nu ai nevoie de autorizatie ca sa alergi o tura, 10 sau 100… Atata doar ca esti ‘autonom’ iar la sfarsit vei fi doar tu — fara medalii, diplome, festivitati….

  13. IOR ultranight cred ca a fost o alergare colectiva in acelasi gen, ultramaraton noapte de vara pana la rasarit de soare. Dar parca ar merge o alergare cu clasament, fanfara, medalii, cost minim (apa, banane, Autan), un revelion al alergatorilor. Sa ma’nce si tantarii aia ceva atos si transpirat.
    Serban este un fenomen, proiectele mi s-au parut fenomenale, ca si 24 de ore pe banda.
    Ne bagam la un ultra? Macar unul mic, de 50.

  14. @Adrian: „…ma duc la alte sporturi.”
    Caut partener cu suflu epic pentr vaslit pe Dunare 500km intr-un caiac de doua persoane la inceputul lui august. Actiunea e intr-o caravana cu vreo cincizeci de ambarcatii similare. Eu sunt deja inscris. Am anuntat ca partenerul vine mai tarziu. In subsidiar: sportul asta face un abdomen de PB la primul (semi-) maraton care urmeaza.

  15. @valeriu: nu stiu ce inseamna ”suflu epic” in schimb cand spui ”pentru vaslit” te referi la… aval sau amonte?? :)))

  16. Interesant, foarte interesant. Am avut un trecut in canotajul academic, de viitor academician. Ti-am spus vreodata cum stau cu flotabilitatea? Cand s-au lamurit, m-au tras sa vaslesc pe uscat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also