joi, februarie 22 2024

BootCamp România, inițiatorul antrenamentelor de tip militar, a început sezonul în forță. După Apollo Day în martie și pe care, cu părere de rău, l-am ratat datorită altei curse, a urmat duminică 28 aprilie „2Rounds”. Sau pe românește spus Două ture. De parcul Tineretului. Și cum aveam nevoie de o alergare de revenire după maratonul Brașov, am dat curs chemării.

2rounds start

de Adrian Ber

Startul s-a dat la ora 11, așa că m-am prezentat pe la 10 și mi-am ridicat kitul de concurs – consistent: suplimente nutritive, gel de duș. Plus tricou de bumbac cu numărul de concurs imprimat pe el. Am experimentat și o senzație uitată în ultima vreme, după cum spunea și Florin Simion, alergarea fără tricou tehnic. Oricum pentru cei aproximativ 10km – nicio problemă.

Antrenorii de la BootCamp s-au hotărât să ne definitiveze încălzirea cu doar câteva minute înainte de start. Army-style. Aliniați frumos pe rânduri am făcut 15 flotări coreene, balansarea de pe o mână pe cealaltă în poziție izometrică de flotare timp de un minut și 25 de genoflexiuni. Și acum momentul mult așteptat – startul. Ne lansăm pe prima linie dreaptă de doar câteva sute de metri, după care un voluntar ne face semn – în sus pe scări. Nu puteau să lipsească de la așa un concurs. Castigatori 2rounds Dar ce urcă trebuie să și coboare. Tocmai până la lac de unde începe binecunoscuta tură.

Remarc repede abundența punctelor de control și a organizatorilor care ne îndrumau pe traseul corect. La finalul primei ture ne așteaptă și apa. Apoi iar scări, coborâre, soarele care îți mai tăia din elan, tura de lac și uite și finișul, aproape de intrarea principală. Sprintez și pentru prima dată în viață „rup” banda de final. Tratament special de care au avut parte toți participanții, vreo 50 la număr, toți câștigători ai unui stil de viață sănătos promovat de cei de la BootCamp Romănia.

La final aflu și numele câștigătorului – Victor Vlad. Nu a fost chiar o surpriză, dar cu siguranță un weekend dominat de veterani.

După o scurtă discuție cu organizatorii, aflu că vom mai avea parte de astfel de surprize: alergare, curse cu obstacole, antrenamente demonstrative de tip militar. Și cum îmi plac cursele spartane, promit să aflu mai multe pentru voi. Mușchii să ne țină.

Comments

comments

Previous

Europenele de 100 de kilometri

Next

Urare de sărbători: Antioxidare plăcută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also