duminică, august 14 2022

Senzațional și exclusiv. La doar câteva minute după ce a ieșit pe mal, alergătorul de pe lacul Ciurel ne-a acordat un interviu în exclusivitate.

La prima vedere pare de necrezut. Presa a relatat despre cazul incredibil al unui bărbat misterios ce în prima dimineață a acestui an a fost surprins alergând pe pojghița de gheață subțire a unui lac din București. Cel puțin trei kilometri, cam atât ar fi alergat bărbatul necunoscut, care nu a putut fi prins nici măcar de către forțele desfășurate și reunite ale poliției, pompierilor și scafandrilor autonomi. Alergătorul pe apă ne-a declarat în exclusivitate următoarele:

Alerg.ro: Cine sunteți cu adevărat dvs? Presa de scandal v-a numit fie ”Isus în alergare”, pentru că v-ați deplasat pe apă (e drept că înghețată), fie ”Pisicuțul”, pentru eleganța și ușurința de care ați dat dovadă în timpul extraordinarului efort depus.

Alergătorul pe apă: Numele meu are mai puțină importanță. Oricum, tot ce s-a spus despre mine este o evidentă exagerare. Nu am făcut altceva decât să îmi văd de pasiunea mea. Pe gheață, pe asfalt, pe bandă, pe nisip, odihnit sau obosit, după petreceri sau nopți pierdute, eu alerg.

Alerg.ro: Să înțeleg că nu sunteți nici Daniel Marinescu? Au circulat niște zvonuri în acest sens….

Alergătorul pe apă: Hâc. Îl cunosc din auzite și îl respect foarte mult pe dl Daniel Marinescu, aka Sundance, și îl admir nespus pentru faptul că este promotorul alergărilor euforice în România. Știu că dânsul, spre exemplu, a organizat prima cursă de beer-mile din țara noastră, o competiție la care mi-ar fi plăcut să particip și unde cred că m-aș fi simțit ca peștele în apă. Hâc. Dar, din păcate, nu sunt nici domnia sa. După cum am spus, nu sunt altceva decât un simplu alergător.

Alerg.ro: Nu sunteți însă unul obișnuit. Nu e de ici, de colea să alergi pe apă. Însă ce v-a determinat ca în timp ce majoritatea oamenilor se odihneau după o noapte de petrecere dvs să ieșiți la alegare? Pe frig, pe ceață…

Alergătorul pe apă: Cred că am vrut să fac de petrecanie anului care se încheia. Oricum, chiar dacă în noaptea de revelion m-am alimentat și hidratat cum scrie la carte: sarmale dietetice, caltaboș cu multe proteine, șorici natural, izotonic roșu și sec, am simțit la un moment dat nevoia irepresibilă să o rup la fugă. c. În plus, o altă regulă de bază a antrenamentelor de succes e să te trezești cât mai de dimineață. Așa că eu m-am trezit, fără să îmi mai aduc prea bine aminte cum, în aerul rece al dimineții, pe gheața lacului Ciurel.

Alerg.ro: Unde nu au reușit să vă prindă nici măcar echipele de intervenție…

Alergătorul pe apă: Hâc. Da, așa e. Însă nu am nicio vină, eu știam doar că trebuie să îmi fac antrenamentul, am crezut că cei ce mă urmăreau sunt și ei alergători.

Alerg.ro: Ce planuri aveți pentru 2013?

Alergătorul pe apă: Să alerg cât mai mult, evident. În plus, poate vorbiți dvs cu dl Daniel Marinescu și organizează ceva noi curse specifice, de genul beer-mile, dar să fie tradițional românești, cu țuică, vin fiert. Oricum, fără apă, că mie de fapt nu îmi place deloc apa. Hâc.

Comments

comments

Previous

Reverii de iarnă

Next

Iarna nu-i ca vara! Nici în alergare

3 comments

  1. Trebuie sa fii nebun sa faci o astfel de isprava. Mersul pe bicicleta, mersul pe jos face bine. In schimb mersul pe gheata poate face bine doar daca nu se sparge. Mersul prin apa rece ca gheata nu face bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also