luni, iunie 24 2024

Unul dintre cele mai spectaculoase, atractive și utile gadgeturi de pe piață…

cozoroc

Este un cozoroc (engl. „visor”) care are integrat un sistem ce permite citirea directă a tuturor informațiilor utile unui alergător (ritm cardiac, viteză etc.) în timp real.

Dar cum funcționează? Pur și simplu informațiile sunt proiectate în fața ochilor ca efect al filtrării luminii printr-un material special fixat în cozoroc, fără a fi nevoie de o baterie de alimentare. Efectul este precum cel din filme atunci când vedem prin ochii unui robot sau cyborg care evaluează o țintă și își proiectează în fața ochilor informații despre înălțimea și volumul acesteia.

În fapt, vedem tot ce se afișează, de exemplu pe ecranul unui ceas de alergare, fără a fi însă nevoie să ne uităm la încheietura mâinii.

Acest lucru ne ajută de exemplu să urmărim mai eficient ritmul cardiac, încetinind sau accelerând din timp, deci alergând mai eficient.

Prețul este abordabil: 150 EUR, la care însă trebuie adăugat costul accesoriilor tip centură de ritm cardiac și pedometru. Pentru anul 2014 se anticipează model cu GPS și cu un software care permite sincronizarea cu terminale de gen Iphone, permițând afișarea directă a informațiilor de pe ecranul oricărui terminal.

Cozorocul este rezultatul colaborării franco-germane și comercializat de firma germană o_synce.

Amănunte suplimentare aici.

Informație preluată din revista Alerg #14. 

Comments

comments

Previous

Mi-am găsit pe cineva în Secuime…

Next

Cu cauză sau fără cauză?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also