Info general

Kilian, aventurierul NatGeo

Pentru prima dată, un alergător a fost desemnat de către National Geographic drept ”Aventurierul Anului”

Kilian
Peste 75 de mii de cititori ai revistei National Geographic l-au votat recent pe alergătorul montan și ultramaratonistul Kilian Jornet drept ”Aventurierul Anului”, relatează Running Magazine.

Tânărul atlet spaniol (e născut în 1987) a reușit să depășească în preferințele publicului mai mulți sportivi cunoscuți, printre care schiori, alpiniști, surferi, cățărători sau alte tipuri de aventurieri moderni.

De fapt, Kilian este imposibil de încadrat într-o singură categorisire sportivă. Întâi de toate, el este un excelent alergător. A câștigat circuitul Skyrunning World Series de nu mai puțin de trei ori, în 2007, 2008, 2009. A câștigat competiții celebre precum Western States 100 sau UTMB, trasee de skyrunning, dar a făcut și curse ce nu presupun doar calități de alergător, precum ascensiunea și coborârea de pe Kilimanjaro, Matterhorn.

Kilian e totodată și un pasionat schior de fond, cățărător și duatlonist (se dă bine și cu bicicleta). De fapt, e un îndrăgostit de munte, pe care îl parcurge pe fugă, în viteză, în diferite variante de ascensiune, dar întotdeauna cu respectul cuvenit.

Titlul de ”Aventurierul NatGeo al Anului” este unul deosebit de onorat. În 2013 acesta a revenit lui Felix Baumgartner, austriacul care a reușit să depășească viteza sunetului în timpul unui salt din stratosferă, de la înălțimea record de 39.045 metri. În 2012 titlul a revenit lui Sano Babu Sunuwar și Lakpa Tsheri Sherpa, după ce au reușit să urce pe Everest, să parcurgă distanța înapoi în zbor, cu ajutorul unei parapante și apoi au mers cu caiacul până la Oceanul Indian.

Foto: Kilian Jornet/Instagram

Comments

comments

>
Previous post

Un nou mod de exprimare

Next post

...despre oroarea cu trening mulat

Alerg.ro

Alerg.ro

4 Comments

  1. februarie 16, 2014 at 1:52 pm

    Este interesat de aflat si cine au fost ceilalti competitori pentru aceasta distinctie.

  2. februarie 17, 2014 at 2:16 am

    Lista completa a celorlati aventurieri poate fi vazuta aici: http://adventure.nationalgeographic.com/adventure/adventurers-of-the-year/2014/vote/

  3. februarie 22, 2014 at 4:42 am

    […] trebuie să-ți fi ajuns și rezonat în pavilioanele urechilor mai ales că, recent, a fost ales Aventurierul anului 2014 de către cititorii revistei National […]

  4. […] La începutul lui 2014, Kilian a devenit şi primul alergător desemnat vreodată ca “Aventurierul Anului” de către National Geograp…. […]

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *