miercuri, noiembrie 29 2023

Nici în lumea alergării nu ești întotdeauna scutit de situații dificile, cărora cum-necum trebuie să le faci față. Acestea pot ține fie de supraviețuirea fizică, fie pur și simplu de cea cotidiană, ca sportiv. Două scurte informații în acest sens.

Un alergător pe distanțe lungi a fost salvat de către… o aplicație pe telefon, asta după ce s-a rătăcit în timpul unui antrenament de noapte în munții Wicklow din Irlanda, relatează Running Magazine. E drept că acești munți nu sunt foarte înalți (altitudinea maximă e de 925 metri), dar oricum e neplăcut să te trezești în beznă, fără dispozitivul GPS care te ghida, așa cum i s-a întâmplat acestui sportiv.

Din fericire, avea la el și un smartphone, de pe care a trimis un mesaj către salvamontul local. De aici, a primit un link către o aplicație pe care a descărcat-o și cu ajutorul căreia salvamontiștii au reușit să îl localizeze pe hartă.

Tot despre supraviețuire, dar în alt fel. Alergătorul american de semi-fond Nick Symmonds a anunțat că își scoate la licitație o porțiune din propriul corp pentru a protesta în acest fel față de restricțiile legate de sponsorizare în cazul atleților.

Symmonds este campionul SUA în proba de 800 metri și recent a decis să își liciteze un spațiu de publicitate… pe umărul său stâng. Astfel, orice sponsor își poate promova aici un mesaj sau o marcă, în cursul anului 2012, inclusiv în timpul Jocurilor Olimpice de la Londra, unde Symmonds va participa.

Deși el nu are probleme cu sponsorii, Symmonds a luat această decizie ca protest față de regulile restrictive ale Federației Internaționale de Atletism (IAAF) și ale celei americane, care permit sportivilor să poarte pe tricouri – în timpul Olimpiadei sau ale concursurilor de calificare – doar numele anumitor sponsori. În acest fel, sportivii sunt restricționați în posibilitatea lor de a găsi noi sponsori, care să îi susțină în activitate.

Comments

comments

Previous

Calendar competițional (de iarnă)

Next

Ghicitoare: cine e cel mai iute?

3 comments

  1. Sponsori pentru altceva decat fotbal???? wowowo…se vede ca oamenii astia n-au fost prin Romanika

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also