Ultima cursă pe anul acesta din circuitul World Marathon Major Series nu a adus surprize, ci doar rezultate foarte… rapide

Lelisa Desisa / NYT

Etiopianul Lelisa Desisa, 28 ani, a cîștigat duminică maratonul de la New York cu un timp de 2h:05min:59sec, ceea ce reprezintă cel de-al doilea timp realizat vreodată pe acest traseu.

De remarcat că o secundă i-a adus nu mai puțin de 5.000 de dolari în plus lui Desisa la premiul încasat pentru victorie, deoarece a reușit să coboare sub 2h:06min.

Etiopianul – care mai avea la New York două locuri 2 și două locuri trei – a fost urmat de compatriotul său Shura Kitata, care a terminat în 2h:06min:01sec și de kenyanul Geoffrey Kamworor – 2h:06min:26sec.

A fost o cursă strînsă pînă pe la km 40, cînd Desisa a sprintat decisiv și a reușit să reziste ”asaltului” tînărului Kitata, 22 ani.  De remarcat că timpii primilor cinci clasați au fost mai buni decît rezultatul cu care Kamworor a cîștigat anul trecut.

Mary Keitany / NYT

Și la fete a fost o cursă foarte rapidă, chiar dacă fără surprize. Kenyanca Mary Keytani, cea care deține recordul mondial, cîștigat clar cu un timp de 2h:22min:48sec, ceea ce reprezintă tot a doua cea mai rapidă alergare pe traseul de la New York.

De remarcat că Mary Keytani e la patra victorie în această cursă, din șase prezențe la start. Kenyanca a fost urmată de compatrioata sa Vivian Cheruiyot – 2h:26min:02sec și de americanca Shalane Flanagan – 2h:26min:22sec (cu 30 de secunde mai rapid decît timpul cu care a cîștigat la New York anul trecut).

Ca de obicei, la Maratonul de la New York s-a alergat în număr mare, fiind peste 50.000 de participanți la start.

Cum ne place să consemnăm rezultatele bune ale amatorilor puri, e de reținut că Sarah Sellers – sora medicală care a surprins pe toată lumea prin clasarea pe locul 2 la Boston, anul acesta – a alergat foarte repede și la New York, unde a scos un timp de 2h:36min:37sec, clasîndu-se pe locul 18 la general și realizînd baremul ”A de calificare la Jocurile Olimpice.

Comments

comments

Previous post

Vineri Hap. Malagambismul

Next post

Pe scurt. Rezultate

Alerg.ro

Alerg.ro

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *