vineri, decembrie 8 2023
Ultima cursă pe anul acesta din circuitul World Marathon Major Series nu a adus surprize, ci doar rezultate foarte… rapide
Lelisa Desisa / NYT

Etiopianul Lelisa Desisa, 28 ani, a cîștigat duminică maratonul de la New York cu un timp de 2h:05min:59sec, ceea ce reprezintă cel de-al doilea timp realizat vreodată pe acest traseu.

De remarcat că o secundă i-a adus nu mai puțin de 5.000 de dolari în plus lui Desisa la premiul încasat pentru victorie, deoarece a reușit să coboare sub 2h:06min.

Etiopianul – care mai avea la New York două locuri 2 și două locuri trei – a fost urmat de compatriotul său Shura Kitata, care a terminat în 2h:06min:01sec și de kenyanul Geoffrey Kamworor – 2h:06min:26sec.

A fost o cursă strînsă pînă pe la km 40, cînd Desisa a sprintat decisiv și a reușit să reziste ”asaltului” tînărului Kitata, 22 ani.  De remarcat că timpii primilor cinci clasați au fost mai buni decît rezultatul cu care Kamworor a cîștigat anul trecut.

Mary Keitany / NYT

Și la fete a fost o cursă foarte rapidă, chiar dacă fără surprize. Kenyanca Mary Keytani, cea care deține recordul mondial, cîștigat clar cu un timp de 2h:22min:48sec, ceea ce reprezintă tot a doua cea mai rapidă alergare pe traseul de la New York.

De remarcat că Mary Keytani e la patra victorie în această cursă, din șase prezențe la start. Kenyanca a fost urmată de compatrioata sa Vivian Cheruiyot – 2h:26min:02sec și de americanca Shalane Flanagan – 2h:26min:22sec (cu 30 de secunde mai rapid decît timpul cu care a cîștigat la New York anul trecut).

Ca de obicei, la Maratonul de la New York s-a alergat în număr mare, fiind peste 50.000 de participanți la start.

Cum ne place să consemnăm rezultatele bune ale amatorilor puri, e de reținut că Sarah Sellers – sora medicală care a surprins pe toată lumea prin clasarea pe locul 2 la Boston, anul acesta – a alergat foarte repede și la New York, unde a scos un timp de 2h:36min:37sec, clasîndu-se pe locul 18 la general și realizînd baremul ”A de calificare la Jocurile Olimpice.

Comments

comments

Previous

Vineri Hap. Malagambismul

Next

Pe scurt. Rezultate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also