vineri, iulie 19 2024
Deși cum au cam lipsit competițiile interne – asta datorită Paștelui ortodox – au fost însă mulți alergători români la concursuri din afara țării.

# Singurul concurs (să îi spunem) oficial, și acesta într-o zi de luni, 9 aprilie, a fost ”Maratonul Siretului – al celor două lacuri”. Ediția a cincea, un concurs ”marca” Ilie Roșu, adică în format restrîns (în acest caz doar vreo 40 de participanți), într-un loc inedit (Adjud, Vrancea – Cetatea Piroboridava, Galați), cu multe curse (10km, 30km, 42km, 60km, doua ștafete de copii). Rezultatele urmează să fie anunțate aici.

# Și pentru că spuneam că mulți alergători români au preferat să alerge în afara țării, să spunem că nu mai puțin de 41 au participat la una din probele ultramaratonului ”100 Miles of Istria” (Croația). Jumătate dintre ei au alergat în proba de 168km (+6539m). Merită amintit aici rezultatul foarte bun obținut de Alex Cosmin Petruț, care s-a clasat pe locul 7 la general (și pe locul 3 la categoria de vîrstă), cu un timp de 22h:22min:27sec. Și nu în ultimul rînd, trebuie spus că în proba de 110km, Diana Șurubaru s-a clasat pe locul 3 la general, cu un timp de 17h:58min:03sec. Concursul face parte din circuitul Ultra Trail World Tour (UTWT). Toate rezultatele se găsesc aici și aici.

Imagine din timpul Maratonului de la Paris

# A fost un week-end plin, cu numeroase concursuri. Tot din circuitul UTWT să menționăm Marathon des Sables (anul acesta fără niciun român la start, dacă nu greșim), dar și cursele de la Paris (36.500 finișeri, cîștigători kenyenii Paul Lonyangata – 2h:06min:25sec, respectiv Betsy Shaina – 2h:22min:26sec), Roma (11.600 finișeri), Rotterdam (ambele cu prezențe ale alergătorilor amatori din România) sau Pyongyang.

# Și o știre mai altfel, care e legată tot de lumea alegării… Astfel, duminică, poliția germană a reținut şase persoane, suspecte că ar fi plănuit organizarea unui ”act violent” în timpul Semimaratonului Berlin (care a avut loc pe 8 aprilie, au fost 36 mii participanți, plus circa 250 mii spectatori). Poliţia a anunţat că a procedat la aceste reţineri din cauza contextului tensionat în domeniul securităţii, în Germania, în urma dramei care a avut loc sîmbătă la Münster, în nord-vestul ţării, unde un bărbat de 48 de ani a intrat cu o camionetă în clienţii unei cafenele-restaurant. Luni, suspecții au fost eliberați, deoarece nu au fost găsite suficiente dovezi împotriva lor.

Comments

comments

Previous

Europene 24h. Lotul național și cîteva comentarii

Next

Atletismul, bine finanțat în continuare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also