luni, iulie 22 2024
Cifrele, pentru început. Țara noastră va fi reprezentată de o delegație de 23 de sportivi, dintre care 19 alergători, la a 23-a ediție a Campionatelor Europene de Atletism.

Campionatele se vor desfășura între 6-10 iulie, la Amsterdam, iar majoritatea probelor se vor ține pe stadionul din imaginea de mai jos.

Vor participa 1.473 de atleți, din 50 de țări, ceea ce reprezintă un record în materie (la ultima ediție a Europenelor, desfășurată la Zurich, au fost 1439 sportivi). Germania deplasează lotul cel mai numeros – 110 atleți, urmată de Marea Britanie – 103 și Spania – 89. În ciuda situației dificile politice, Ucraina trimite totuși 85 de atleți.

st

După cum am spus, România va fi reprezentată de 23 de sportivi, dintre care 14 fete. Echipă completă este în proba de semimaraton, unde vor concura Paula Todoran, Mădălina Florea, Andreea Pișcu și Liliana Danci. La băieți va alerga semimaraton doar Marius Ionescu, asta după ce s-a renunțat la Nicolae Soare, ce recent a fost depistat pozitiv la un control anti-doping.

Avem și două reprezentante în probe de semifond (Florina Pierdevară 800/1500m și respectiv Ancuța Bobocel la 3000m obstacole), plus echipe la 4x100m băieți și 4x400m fete. Din ultima echipă, ce în martie a cîștigat bronzul la mondialele de sală, nu mai fac parte Mirela Lavric (și ea depistată pozitiv, cu meldoniu) și Bianca Răzor, accidentată.

Lotul complet al României poate fi văzut aici.
Lista cu toți sportivii participanți la Europene e disponibilă aici.

Pînă acum, România a cîștigat 38 de medalii la Campionatele Europene, dintre care 7 de aur, 21 de argint și 10 de bronz.

Comments

comments

Previous

Umanitar. 260 mii de pași pe munte

Next

Cum poți preveni problemele osteoarticulare cauzate de efortul fizic intens (P)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also