miercuri, februarie 28 2024
Doi iubitori de munte și de natură au decis să traverseze în alergare o mare parte din  Carpații Meridionali și totodată să strîngă bani pentru organizarea unei tabere pentru 15  copii diagnosticați cu o boală cronică.

Alpár Katona are 34 de ani și este programator. Szénási Zoltán e cu un an mai mare și este geograf. Amîndoi sunt membri ai CSM Rupicapra, practicînd alpinism, ski-alpin, ski-alpinism, înot, ciclism, alergare montană.

Pe 10 iulie, cei doi vor porni pe un drum de munte lung de 260 de mii de pași. Mai exact, pe un traseu de circa 210 km ce urmează creasta munților Făgăraș, cea a munților Piatra Craiului, munții Bucegi, după care vor participa la Maratonul Bucegi 7500.

Ru

Traseul pe care doresc să îl parcurgă este:
1.    Traversarea crestei munților Făgăraș, de la vest la est, din Turnul Roșu până în Rudărița; tra-versarea crestei Piatra Craiului; traversarea munților Bucegi. În total 120 km cu aprox. 10 500 m diferență de nivel pozitivă.
2.    După patru zile ajung la Salvamont Peștera, la centrul de concurs Bucegi 7500. Traseul con-cursului este de 90 km și 7500 m diferență de nivel pozitivă.

Pe lîngă cei 260 de mii de pași pe care îi vor parcurge, Alpár și Szénási și-au propus să strîngă și suma de 26 de mii de lei pentru 15 copii cu diabet, boli oncologice și reumatice ce vor participa la Tabăra Yuppi.

Detalii despre cum se pot face donații găsiți aici.

Un scurt video de prezentare a proiectului este disponibil mai jos.

Comments

comments

Previous

Text alb pe fond alb. Senzațional, nu?

Next

România la Europenele de Atletism

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also