miercuri, decembrie 6 2023

Este o întrebare care îi frământă pe mulți, fie ei persoane care visează cu ochii deschiși la o talie mai subțire, fie practicanți serioși ai mișcării fizice. Desigur, sedentarii agresivi nu au astfel de probleme.

Am încercat să oferim un răspuns la această întrebare – desigur, nu este unul unic – în revista Alerg nr. 3, din care am selectat cîteva sfaturi și recomandări importante.

Personajul ales – Alexandru Tatu – este un model în această privință. Alex și-a găsit un nume haios, dar foarte expresiv, pe care îl folosește în lumea virtuală a alergătorilor. El e Melcul Vijelios.

Acest nick-name i-a devenit între timp un fel de supra-nume, așa că acum majoritatea prietenilor îi spun acum simplu: Melcul.

Povestea evoluției de la Alexandru Tatu, o persoană sedentară, cântărind 110 kilograme, la Melcul Vijelios, care are acum vreo 25 de kilograme mai puțin, dar un maraton în plus, este una care merită spusă.

Pentru detalii vezi ilustrația alăturată.

Recomandări de specialist

Chiar ajută alergarea la slăbit? Este suficientă doar alergarea? Să îl credem pe Melcul Vijelios sau pe cei, nu puțini, care spun că de fapt sportul creşte doar pofta de mâncare, asfel încît aportul caloric ajunge să depăşească consumul?

Pentru un răspuns cât mai exact la aceste întrebări am apelat la medicul nutriționist Șerban Damian, cel care – printre altele – s-a ocupat direct de transformarea lui Alexandru Tatu într-un alergător și o persoană dinamică.

Sfaturile oferite de dr. Șerban Damian sunt următoarele:

# 1 Alergarea poate fi de ajutor în inducerea deficitului energetic necesar scăderii în greutate.

#2 Trebuie minim trei ore de efort pe săptămână

#3 Efort lung, ciclic și de intensitate medie

#4 E nevoie să depășești platoul

#5 E nevoie de un regim alimentar echilibrat

# 6 Răbdare. Slăbirea e un proces de durată

Comments

comments

Previous

Cum poți să îl bați pe Beethoven!

Next

Speedy Gonzales

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also