joi, aprilie 18 2024

Ce pot avea în comun un prezentator TV, cel mai bun alpinist român și un campion la triatlon? Dar un student, un medic sau un om de afaceri? Evident, cu toții vin la Gerar, se arată într-un comunicat de presă.

Circa 500 de persoane vor participa duminică 29 ianuarie, începând cu ora 10:30, la prima competiție de alergare din acest an: semi-maratonul Gerar.

Competiția, care va avea loc pe aleile din campusul Universității Politehnica din București, include două probe: cros de 3.6 km și un semi-maraton pe distanța de 21 de km.

Semi-maratonul se va desfășura în echipe formate din câte trei alergători, toate locurile fiind deja ocupate, la doar câteva zile după deschiderea înscrierilor.

Mai sunt însă locuri libere la cros, iar premierea participanților se va face aici pe categorii de vârstă, separat femin și masculin, dorindu-se astfel încurajarea cât mai multor oameni să facă mișcare. 

 “Interesul atât de mare pentru Gerar arată că tot mai mulți oameni acordă atenție alergării și unui stil de viață sănătos. Sunt sigur că temperatura scăzută și, poate, zăpada nu vor fi deloc un obstacol pentru cei care, pe 29 ianuarie, vor veni să se bucure de alergare la Gerar“, spune dr. Șerban Damian, președintele Ro Club Maraton, co-organizator al competiției.

Printre participanți se regăsesc mai multe nume cunoscute, precum prezentatorul TV, Daniel Osmanovici (Antena 1) sau alpinistul român cu cel mai bun palmares, Horia Colibășanu. Lor li se adaugă și sportivi consacrați, multiplul campion național la triatlon, Ciprian Bălănescu sau ultra-maratonistul Toma Coconea. 

“Îmi place să alerg și am mai participat și la alte maratoane montane. Mă bucur să mă alătur acum sutelor de oameni care vor alerga la Gerar“, spune Horia Colibășanu, care a reușit până acum escaladarea mai multor vârfuri de peste 8000 de metri în Himalaya.

Aceasta este a doua ediție a semi-maratonului Gerar, competiție organizată în parteneriat de către Ro Club Maraton și Facultatea de Inginerie Electrică.

Mai multe amănunte despre competiție găsiți pe www.gerar.ro.

Parteneri: Universitatea Politehnica București, Dove, Clear, Flanco, Isostar, Republika, Asociația Bucharest Running Club și Radio România.

Comments

comments

Previous

Puss in boots... de alergare

Next

A alergat după moarte!

5 comments

 1. Printre participanți se regăsesc mai multe nume cunoscute, precum …alpinistul român cu cel mai bun palmares, Horia Colibășanu. Lor li se adaugă și sportivi consacrați, multiplul campion național la triatlon, Ciprian Bălănescu sau ultra-maratonistul Toma Coconea.
  La ce proba vor concura acestia pentru ca nu figureaza in lista celor inscrisi?!
  Sau fiind supersportivi exista alte reguli de inscriere si participare?

 2. Aceasta echipa va participa in afara concursului, fiind parte a planului organizatorilor de a populariza Gerar-ul. Mai exact, cursa va fi prezentata pe un canal de sport, care a dorit, printre altele, prezenta unor triatlonisti sau atleti din sporturi de anduranta.

 3. Oh, nu, nu. Nici pe departe. Doar ca fiind un „comentator” nou, mesajul dvs trebuia validat si abia in aceasta dimineata am apucat sa fac acest lucru.
  De acum inainte, mesajele dvs vor aparea automat.
  Si nu mi s-a parut un comentariu negativ. Oricum, cred ca veti fi de acord cu mine ca nu au ce cauta aici comentariile injurioase sau nefondate. Doar pe acestea nu o sa le fac publice.
  Sper, in rest, ca amanuntele oferite de mine au fost suficiente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also