vineri, decembrie 1 2023

Dacă este să privim calendarul alergărilor din acest week-end, disponibil pe site-ul Ro Club Maraton, vom vedea că au fost nu mai puțin de 19 evenimente de alergare sâmbătă și duminică. Dintre acestea, cele mai multe, au fost însă alergări informale (antrenamente de grup, mai ales), desfășurate în mai multe zone ale țării. Nu e chiar rău când vezi că se aleargă simultan la Cluj, București, Buftea, Sovata, Tg. Mureș, Cernica, Iași, Reșița sau Mamaia.

cluj

Să vedem însă principalele informații despre cele mai importante concursuri oficiale.

Maraton

A cincea ediție a Maratonului Internațional Arobs Cluj. La cele trei probe tehnice (maraton, semimaraton și ștafetă) și la cele două curse populare (cros de 6 kilometri și Cursa pentru copii) au participat circa 3.500 de alergători profesioniști sau amatori din 22 de țări.

Câștigător în proba de maraton a fost și anul acesta un alergător kenyan, respectiv James Emuria, cu un timp de 2h:25min:24sec. La feminin s-a impus clujeanca Ana Rodean, cu un timp de 3h:03min:26sec. Cei mai rapizi în proba de semimaraton au fost Abel Kipet Rop (Kenya) –  1h:04min:38sec și Mădălina Florea – 1h:16min:13sec. Rezultatele complete provizorii sunt disponibile aici.

Cros

Circa 400 de participanți, inclusiv copii, au înfruntat vremea nu tocmai prielnică și porțiunile cu noroi din pădurea Cernica de lângă București, pentru a lua startul la a treia ediție a Runfest Cernica. S-a alergat cu mult entuziasm și cu bucurie, pentru a face oarecum în ciudă vremii. Rezultatele finale, disponibile aici, sunt însă orientative în ce privește timpul final, deoarece distanțele anunțate au fost fie mai mici, fie scurtate.

Duatlon

Tot lângă București, la Buftea de data aceasta. A doua ediție a Pegas Duatlon Buftea, o competiție cu 86 de finișeri. Probele au inclus alergare pe distanța de 4,8 km și ciclism pe distanța de 20 km, pe șosea. Câștigători au fost Daniel Attila – 1h:02min:50sec și respectiv Aida Zodie – 1h:24min:14sec. Rezultatele complete se găsesc aici.

Cursă cu obstacole

Asaltul Lupilor a fost prima cursă cu obstacole desfășurată în București, mai exact în Poligonul Militar al Batalionului 2 Infanterie Călugareni. Traseul, lung de circa 5 km și care a conținut numeroase obstacole, a fost parcurs în fugă de câteva sute de persoane. Imaginile de mai jos sunt sugestive.

Foto: Maratonul Internațional Cluj

Comments

comments

Previous

Cea mai bună sportivă a anului 2014

Next

Sorții au decis. Concursul Cernica Spring Trail Running

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also