joi, aprilie 18 2024

Se vede că sezonul competițional e pe sfîrșite. Sunt tot mai puține competiții, dar asta nu înseamnă că nu se aleargă. Iar cine nu are bătrîni, să îi caute pe stadion…

Mondiale veterani

Mica delegație a României care a participat la Campionatele Mondiale de Atleți Veterani de la Perth a reușit să obțină cîteva clasări foarte bune. Cum am scris deja despre recordul mondial în proba de 5.000 metri marș (timp 44min:28sec) realizat de către doamna Elena Pagu la categoria de vîrstă +90 ani, să mai spunem că tot dînsa s-a clasat pe primul loc în proba de 10.000 marș (timp 1h:38min:07sec). La aceeași categorie de vîrstă, dl. Dumitru Radu s-a clasat primul în probele de 800m (8min:59sec), 8000m (1h:42min:11sec) și pe locul 2 în proba de 5.000m (1h:04min:23sec). Rezultatele complete se găsesc aici.

Semimaraton

O competiție aflată la debut: Istrița Challenge, organizată la Sărata Monteoru. Este primul concurs de trail running organizat în județul Buzău. Au fost două probe competitive: cros 9 km, semimaraton 22,4 km, plus un cros pentru copii. Participare redusă, 23 de alergători la cros și 37 la semimaraton. Această din urmă probă a fost cîștigată de Alexandru Știrb – 2h:02min:58sec, respectiv Angelica Ionescu – 3h:17min:46sec.

buf

Duatlon

A treia ediţie a Pegas Duatlon Buftea, un concurs ce a adunat la start peste 300 de participanţi, adulţi şi copii. Traseul de alergare a presupus parcurgerea de două ori a distanței de 4km, la care s-au adăugat 20 km pe bicicletă. În clasamentul general, la feminin s-a impus Camelia Bugan cu timpul de 1h:13min:20sec, iar la masculin Daniel Attila a confirmat titlul de anul trecut, terminînd în 1h:01min:33sec. Rezultatele complete se găsesc aici. Cu totul inedit, organizatorii au acordat o atenţie sporită femeilor şi startul acestora s-a dat separat şi înaintea bărbaţilor. Așa că evenimentul a adunat un număr record de femei, la proba individuală doamnele reprezentînd 27% din totalul participanţilor, iar în ştafete, nu mai puţin de 41% dintre concurenţi. Primii trei clasați de la fiecare din cele cinci categorii de vârstă, masculin şi feminin, au fost premiaţi cu produse oferite de către sponsori, dar şi cu premii în bani. Ediţia următoare se va ţine în primăvară, pe 29 aprilie 2017.

Cros și marș

Deși nu mai oferă recompensele de altă dată (cînd în joc erau mașini sau mulți litri de benzină), Crosul Loteriei Române rămîne o competiție de masă care atrage numeroși participanți mai ales pentru premiile în bani. Și anul acesta s-au dat bani, primii 10 clasați primind sume variate, între 2000 și respectiv 100 de lei. Cam atît se poate spune de bine despre concurs, care deși ajuns la a XIX-a ediție, continuă să fie prost organizat. Mai multe detalii aveți în relatarea de la fața locului a lui Adrian Mila.

Și în încheiere, să mai spunem că tot în acest ultim week-end s-au desfășurat campionatele naționale de marș, pentru seniori și tineret. Rezultatele se găsesc aici.

Foto: Bogdan Popa – Pegas Duatlon Buftea

Comments

comments

Previous

Plutitul, ca o pauză de țigară

Next

La marginea Clujului. În alergare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also