vineri, septembrie 20 2024

Cinci curse mai lungi în acest week-end și un numitor comun: ploaia.

cros
Maraton
Sulina (18 oct). A treia ediție a Maratonului Delta Dunării a stat, ca de obicei, sub aceleași coordonate: număr redus de participanți, dar cu toții inimoși. Mai multe probe, inclusiv un maraton-ștafetă pentru copii. Circa 40 de alergători la start. Competiția face parte din ciclul de maratoane istorice, puse la cale de neobositul Ilie Roșu. În proba de maraton, pe primul loc s-au clasat Florin Simion și, respectiv, Diana Vlad. La semimaraton, cei mai rapizi au fost George Bulgaru și Nicoleta Ciortan. Competiția a mai inclus probe de 15 km și cros de 5 km. Și, da, a plouat foarte mult, înainte și pe perioada desfășurării maratonului. Clasamentul final e aici.

Trail Race

Însă vremea cea mai rea – ploaia fiind însoțită aici de vânt rece – a fost la Azuga, unde 324 de alergători au luat startul la cele trei probe ale Azuga Trail Race. Câștigători au fost: Denisa Dragomir (2h:45min:38sec) și Gyorgy Szabolcs (2h:20min:08sec – record al cursei) pe traseul Salomon 1 (lungime 27 km, cu 1600m diferență de nivel), Claudia Dinescu (2h:19min:00sec) și Robert Hajnal (1h:52min:49sec) pe traseul Salomon 2 (20km, +960m), respectiv Veronica Ioana Citireag și Ciprian Bălănescu pe traseul Decathlon (10km, +620m). Rezultatele provizorii sunt disponibile aici.

Semimaraton

Tg. Mureș. Prima ediție a Maratonului Gravity, care a inclus însă o probă de alergare pe distanța de 21 km și un cros de 5 km. Circa 150 de participanți, dintre care peste 100 la semimaraton. Cei mai rapizi au fost Alina Luciana Moldovan – 1h:58min:05sec și Nicolae Bălan – 1h:27min:56sec. Rezultatele complete sunt disponibile aici.

Crosuri

Urlați, jud. Prahova. Prima ediție a Crosului Cramelor a strâns la start aproape 200 de alergători. Concursul a avut două probe: trail running pe distanța de 17 km (cu 340 metri diferență de nivel pozitivă) și cros de 7 km (+120m). Traseul a fost foarte frumos, printre vii și pe dealuri, cu puțin noroi și reprize scurte de ploaie. Din păcate, marcajul nu a fost foarte clar tot timpul, grupul aflat în frunte ratând  traseul probei lungi. Câștigători în proba de 17 km au fost Cristina Paceagiu (1h:44min:06sec) și Victor Spătaru (1h:22min:21sec). Rezultatele finale sunt disponibile aici.

Câmpulung Muscel. Tot la prima ediție este și Muscel Trail Race, o competiție de alergare pe distanța de 17 km, cu 800 metri diferență de nivel pozitivă. Numărul participanților a fost redus, câștigător fiind Tiberiu Andrei Poștoacă.

Inedit

Duminică 19 octombrie s-a dat startul unei inedite Ştafete a veteranilor. Mai exact, 50 de militari vor reface în alergare traseul parcurs de Armata Română, în 1944, după întoarcerea armelor împotriva foştilor aliaţi, pentru eliberarea teritoriului naţional. S-a plecat din faţa Academiei Militare din Bucureşti, iar linia de finiș va fi la Carei, în Satu Mare, unde militarii vor ajunge pe 25 octombrie, de Ziua Armatei Române. Traseul care urmează să fie parcurs de militari are 800 de km. În fiecare dintre localităţile prin care vor trece, ei vor da onorul la monumentele eroilor neamului. Ştafeta, constând în două drapele tricolore pe care este brodat mesajul ‘Sacrificiul impune respect!’, este purtată de militari, pasionaţi de sport şi de reprezentanţi ai Clubului Sportiv Steaua. Militarii vor trece prin Bucureşti, Ploieşti, Sinaia, Braşov, Făgăraş, Cincu, Sibiu, Alba Iulia, Cluj, Zalău, Carei.

Foto: crosulcramelor.ro

Comments

comments

Previous

Nici vara nu-i ca iarna

Next

Maraton cu mască

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also