Info general

Știri pe scurt. Rezultate

Din nou puține concursuri, dar asta nu înseamnă că nu s-a alergat serios.

Ciucas

Montan

Așa cum se întâmplă de obicei în cazul curselor montane importante, și la Ciucaș X3 au fost curse pentru toate gusturile și toate puterile. A rezultat în final o competiție cu circa 1000 de participanți care au alergat fie în proba de semimaraton, cea de maraton sau ultra-maraton (105 km).

La semimaraton au fost finișuri la fotografie. Cătălin Atănăsoaie – 1h:48min:51sec (nou record al competiției) a fost cu doar o secundă mai rapid decât Gyorgy Szabolcs – Istvan, în timp ce pe locul trei s-a situat Florin Munteanu – 1h:57min:00sec, care a prins podiumul cu un avans de doar două secunde față de urmăritor. La fete cele mai rapide trei au fost: Iulia Găinariu – 2h:15min:25sec, Iuliana Chiriac – 2h:20min:40sec și Ingrid Mutter – 2h:23min:57sec.

Și la maraton s-a alergat foarte tare. La băieți a câștigat Viorel Pălici – 3h:33min:36sec, care a fost urmat îndeaproape de Silviu Bălan – 3h:35min:46sec și Ion Neagoe – 3h:53min:31sec. În clasamentul feminin, pe primul loc s-a situat Cindy Callewaert – 4h:33min:38sec. Podiumul a fost completat de Maria Magdalena Velișcu (04:41:59) și Iuliana Postica (04:45:25).

Crește și numărul ultramaratoniștilor. La Ciucaș, cursa de 105 km a fost terminată de 69 de alergători (au mai fost și 12 abandonuri) dintre care care cinci fete. Primul a trecut linia de finiș Daniel Stroescu – 12h:58min:03sec, urmat fiind de Bogdan Petruțu și Martin Halasz. La fete a câștigat Adriana Dancu – 16h:36min:12sec, podiumul fiind completat de Georgeta Manolache și Floricica Neacșu.

Rezultatele complete sunt disponibile aici.

Altele

Dintre celelalte competiții ale sfârșitului de săptămână să menționăm a doua ediție a Semimaratonului Galați (cursă umanitară, peste 100 de participanți, rezultatele nu au fost afișate) sau o nouă alergare The Color Run Night în București. Despre alte concursuri sau evenimente de alergare puteți afla mai multe de aici.

Foto: Nelu Gheorghe

Comments

comments

>
Previous post

RUNFEST Half Marathon. Rezultatele concursului

Next post

Triatlon și nu numai

Alerg.ro

Alerg.ro

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *