joi, iulie 18 2024

01Doua comunitati online si-au propus sa se intalneasca in viata reala. Si sa alerge impreuna. Pe de o parte sunt barbatii (in majoritate) de la clubul de alergare Ro Club Maraton. De cealalta, „femeile fantastice” de la portalul 121.ro. Duminica, la ora 10:00, vor alerga impreuna in Parcul Tineretului din Bucuresti.

„Eva” are cuvintul
Pe pagina de internet www.121.ro predomina rosul. Aici se intalnesc virtual circa 110 mii membri (in mare majoritate femei) „animati de ideea de a fi la curent cu noutatile din domenii precum sanatate, fitness, care, moda, frumusete, stil de viata”, spune redactorul sef Daniela Fugaru Kammrath. „Comunitatea noastra e creata in jurul conceptului de a face o diferenta in viata ta si a celui de linga tine”.
Din septembrie 2007, a fost lansat un microsite, denumit „Fitness is fun„, care este dedicat miscarii, sportului si activitatilor fizice. „Pina in prezent am organizat pentru membrii 121.ro diferite actiuni: aerobic, yogilates, escalada, dansuri, tai chi, pilates, ki aikido, gimnastica intima, badminton, patinaj, tir cu arcul etc”, spune Simona Esanu, project manager al acestei sectiuni. Acum a venit insa vremea joggingului.

„Adam” se prezinta
Pe pagina de internet www.maraton.info.ro predomina albastrul. Este site-ul primului club al maratonistilor amatori din Romania. „Acesta a fost infiintat cu dorinta de a promova alergarea pe distante lungi, ca sport de masa. Formam un grup de oameni care impartasesc aceeasi pasiune, pentru jogging, cros sau maraton”, spune Serban Damian, presedintele Ro Club Maraton.
Forumul site-ului are aproape 300 de membri, care in proportie de circa 80 la suta sunt barbati. Ei discuta subiecte ce au ca numitor comun alergatul (nutritie, antrenament, fitness etc), planifica sa alerge impreuna la curse din intreaga lume, organizeaza alergari destinate amatorilor.
La initiativa Ro Club Maraton, o astfel de alergare de grup urmeaza sa aiba loc duminica 22 martie in parcul Tineretului din Bucuresti.

Impreuna la alergat
„Nu cu multi ani in urma am participat si eu la un cros popular. Intre timp, m-am apucat serios de alergat si mi-am adaugat in vocabularul personal un cuvint nou: maraton”, spune Liviu Bica, membru al Ro Club Maraton, care recent a alergat o noua cursa de 42,195 km, tocmai la Barcelona.
Liviu alearga acum de 3-4 ori pe saptamina si ii place foarte mult. „Am inceput sa alerg pentru a ma mentine in forma si pentru a mai slabi… pe ici, pe colo. Acum alergarea ma face sa ma simt mai tinar, mai bine dispus. Iar cand  te uiti in urma de unde ai pornit, nu ai cum sa nu constati progresul si toate lucrurile bune care ti s-au intamplat”.

O opinie asemanatoare are si Simona Esanu. „Alergarea e sanatoasa, e gratis si totul e atat de simplu! Alergatul te mentine in forma, de aceea ar trebui ca femeile sa fie mai interesate de jogging. Alergatul ajuta la arderea caloriilor si, implicit, la scaderea in greutate. Este metoda cea mai usoara de a face miscare, in plus te relaxezi si te oxigenezi in acelasi timp”.

Si Simona si Liviu cred ca in Romania e nevoie de cit mai multe initiative pentru promovarea alergarii. „Inca nu suntem obisnuiti cu ideea de jogging, unii se uita chiar ciudat la tine daca te vad alergand de unul singur pe strada sau prin parc. Prin actiuni de acest gen (alergarea de grup de duminica) putem sa promovam miscarea si sa atragem cat mai multi doritori”, crede Simona Esanu.     

„Indiferent daca va fi soare sau un pic de nori, daca vor veni 50 sau peste 100 de iubitori ai miscarii – sper ca fiecare sa poata fi multumit. Unii pentru ca au alergat 3 km dupa nu stiu cat timp, altii vor gasi poate raspunsuri la unele intrebari pe care le aveau, se vor putea lega amicitii  sau pur si simplu isi vor spune: de maine ies la alergare, uite ca se poate!”, incheie Liviu Bica.

Comments

comments

Previous

Jurnal de Everest. Everestul meu!

Next

Portia mea de mine insumi

4 comments

  1. Foarte buna metafora cu Adam si Eva si sugereaza un „inceput intru alergare” pentru o parte dintre viitorii participanti.
    Nu pot sa ma abtin sa nu observ ca daca vom gasi si vreun sarpe prin iarba de langa lac (ca mere aduc eu) vom putea spune ca am ajuns in Rai!

  2. Uite cum complica „unii” lucrurile – eu gandisem simplu „hai, ba, la o alergare!” si voi ii dati tot felul de conotatii biblice si metafizice.
    Huo! Mai lasati telenovelele si puneti mana pe o carte! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also