vineri, septembrie 20 2024

[Adelin Petrișor]

Am început să alerg în urmă cu vreo 14 ani. După un accident de circulație am stat cam mult în spital și am ieșit cu niște kilograme pe care le voiam date jos. Alergam la sală sau în casă, cam 45 de minute, de 2-3 ori pe săptămână.

După ce am ajuns la greutatea dorită, ușor- ușor, am început să alerg mai rar. Cred că am abandonat alergatul prin 2009. Atunci s-a născut și Smaranda, fata mea, iar programul încărcat a fost un motiv să renunț.

M-am reapucat de alergat, tot în casă, prin 2015. Mă lăsasem de fumat și-mi era teamă să nu pun multe kilograme într-un timp foarte scurt. De atunci, alerg de cel putin 3-4 ori pe săptămână, cam o oră.

În timp, am descoperit că alergatul mă și relaxează: ascult muzică și-mi pot pune ordine-n gânduri. Mai mult, mișcarea mă ajută să rămân în formă.

Eu ies mult pe teren, filmez în locuri unde condiția fizică e o cerință. Recent am fost cu  militarii români în Mali, Africa. Trebuia să poți purta vestă de 15-16 kilograme fără să gâfâi.

Eu nu trag tare la nicio alergare, fac în jur de 7-8 km într-o oră. Deși iubesc natura, merg la munte, mă plimb cu bicicleta, fac snowboarding și wakeboading, îmi place să alerg în casă. Sunt un alergător… puturos. Prefer să deschid geamurile și să-i dau bătaie.

Când scriu aceste rânduri sunt în a noua zi de izolare (între timp au mai trecut aproape trei – n.e.), după o filmare pe care am făcut-o în secția ATI a Spitalului de Urgență Suceava.

Acolo erau câteva zeci de bolnavi de COVID19 în stare foarte gravă și, deși am purtat echipamente de protecție, și eu și operatorul Mișu Florea am fost obligați să stăm acasă 14 zile, ca măsură de precauție.

În această perioadă mi-am propus să alerg zilnic o oră și până acum am reușit.

Cu siguranță și după izolare voi continua să alerg. Nu voi avea aceeași frecvență, însă de 3-4 ori pe săptămână sigur o voi face.

Adelin Petrișor este reporter și corespondent special la TVR. Ca jurnalist face multă ”muncă de teren” în zone solicitante din punct de vedere psihic și fizic, iar alergarea este pentru el o modalitate de a se menține în formă. Mai multe detalii despre Adelin Petrișor pe blogul personal.

Comments

comments

Previous

Ultramaraton AUTISM 24h - Covid19. Va fi altfel

Next

Sportul salvează vieți. Eveniment caritabil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also