marți, octombrie 15 2024
Odată cu valurile de căldură, apar și problemele de sănătate, iar cardiacii sunt cei mai afectați. Dacă petreci mult timp în aer liber vara, ar trebui să îți iei câteva măsuri preventive, pentru a evita bolile de inimă sau alte probleme asociate unui ritm cardiac crescut din cauza căldurii.

Ce se întâmplă cu inima noastră atunci când ne expunem căldurii?

Căldura verii intensifică activitatea inimii, în special dacă faci exerciții sau alergi în aer liber. Exercițiile și temperatura ridicată cresc temperatura corpului, iar dacă umiditatea e și ea crescută, atunci situația se complică, întrucât acest factor încetinește procesul transpirației. Corpul tău răspunde prin a pompa mai mult sânge către piele, în vederea răcoririi, ceea ce înseamnă un flux mai redus de sânge în mușchi și, implicit, un ritm cardiac crescut.

Q

Care sunt simptomele unui ritm cardiac crescut?

Dacă te confrunți cu crampe musculare, frisoane, respirație accelerată, amețeli,  stare de leșin, greață, vomă, irascibilitate, stări de confuzie, dureri de cap iar pielea îți este umedă și rece, în ciuda căldurii, atunci știi clar că inimii tale nu îi priește căldură. Mai ales dacă alergi sau practici în mod regulat un alt sport, trebuie să fii atent la aceste simptome.

Cum putem evita neplăcerile, bucurându-ne în același timp de activitățile în aer liber vară?

– Hidratează-te optim, ceea ce înseamnă că trebuie să bei aproximativ 40 ml/kilocorp/zi. De exemplu, dacă ai o greutate de 55 kg x 40 ml, ar trebui să bei 2200 ml de apă. Încearcă să bei apa călduță dimineața la trezire, pentru a activa organele interne, în special inima, dar nu uita să te hidratezi și seara înainte de culcare, obicei ce te va ajuta să reduci riscul unui infarct. De asemenea, bea apă înainte de a face baie, pentru a regla tensiunea arterială, indiferent că vorbim de o bălăceală în mare sau de o baie reconfortantă în cadă. Bea apă des și în cantități mici, câte un pahar la o jumătate de oră, nu un litru odată, pentru a nu afecta rinichii.

– Practică sport dimineața devreme sau seara mai târziu, când temperaturile nu sunt așa de ridicate.

– Îmbracă-te inteligent: alege haine mai largi, în culori deschise sau pastelate sau materialele naturale, răcoroase precum inul, bumbacul, mătasea etc. Nu uita să-ți protejezi capul folosind o șapcă sau un batic din mătase. Hainele strâmte, din materiale sintetice cresc temperatura corpului, iar cele închise la culoare “atrag” soarele.

– Energizează-te natural cu sucuri de fructe și legume, ceai verde sau cicoare. În zilele caniculare, evită cafeaua, întrucât aceasta deshidratează corpul, accelerează bătăile inimii, putând cauza aritmii.  Și alcoolul trebuie evitat, întrucât dilată vasele de sânge, putând cauza scăderea presiunii arteriale.

– Suplimentează-ți dieta cu coenzima Q10!   Această vitamină, ce se regăsește în inimă, și a cărei concentrație scade odată cu vârsta, îți ameliorează starea de sănătate în caz că suferi de o afecțiune cardiacă și te ajută să treci mai ușor peste efectele negative ale caniculei. Coenzima Q10 previne bolile de inimă și este un adjuvant extraordinar în caz de cardiopatie ischemică, hipertensiune arterială, aritmie, cardiomiopatii, infarct miocardic, angină pectorală dar și pentru oboseală, devitalizare, stări adesea generate de caniculă.

QDe aceea, este bine să faci vara o cură de trei luni de zile cu un supliment de coenzima Q10 și poți repeta cura în perioada rece, când nivelul de energie este mai redus.

În acest sens, îți recomandăm Coenzima Q10Dual, o formulă inovatoare obținută printr-un proces 100% natural de fermentare a drojdiei de bere, bio-identică celei pe care o produce organismul uman.

Acest produs de calitate superioară conține Coenzima Q10 de la Kaneka (liderul mondial din Japonia) și este singura formulă cu microparticule pentru absorbție rapidă!

Bucură-te de o vara frumoasă, păstrându-ți inima sănătoasă!

Pentru mai multe informații despre Coenzima Q10 Dual și produsele noastre consultați site-ul www.good-days.ro.

Comments

comments

Previous

Știri pe scurt. Aparent puține

Next

Oficial. Maratonul București se va desfășura normal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also