Un alergător traversează Carpații
Cu doi ani în urmă a parcurs 450 de km în Meridionali. Acum și-a propus ceva mai mult: traversarea în alergare și pe schiuri de tură a întregului arc carpatic.
Am mai spus-o. Lucian Clinciu e un visător extrem de calculat, un om căruia îi place natura, îi place să alerge pe munți, care preferă uneori să se rupă de lume pentru a fi pentru o vreme singur cu gîndurile lui. Acolo, pe munți, își redescoperă limitele, se confruntă cu situații dificile, dar merge mai departe, se redescoperă pe sine, revede și se bucură încă o dată de frumuseți și locuri pe care le știe foarte bine. Merge mereu înainte, spre o zare, un vîrf, un adăpost la care tînjește parcă dintotdeauna.
În 2011, pe 12 mai Clinciu pleca din Predeal și timp de nouă zile, pe schiuri de tură sau în alergare, a traversat Carpații Meridionali. A parcurs circa 450 de kilometri pentru ca, pe 20 mai, să ajungă la Băile Herculane unde, după o noapte de odihnă a participat și la maratonul Hercules. Alți aproape 45 de kilometri alergați în munții Cernei.
Anul acesta, pe 13 aprilie, va pleca din Sarmisegetuza Regia pentru a traversa tot arcul carpatic. Prima etapă presupune alergarea unei distanțe de aproximativ 60 de km până la Ampoița, poartă de intrare în Apuseni. De aici va continua, alergând sau mergând pe creste, cale de mai multe sute de kilometri pentru ca pe 11 mai să ajungă la Moieciu, unde va alerga la EcoMarathon.
”În acest proiect Lucian aleargă pentru o viață petrecută mai aproape de natură și pentru protejarea acesteia, pentru a atrage atenția asupra numeroaselor destinații eco-turistice din România, pentru plăcerea de a descoperi încă o dată frumusețea țării noastre, pentru a fi luat exemplu și a încuraja alți pasionați în a-și urma visele!”, se arată pe blog-ul Transcarpathian Run care va documenta această expediție.
Clinciu va alerga singur, însă are o mașină de asistență pe toată durata turei, precum și prieteni care vor încerca să-l ajute din când în când!
Am mai spus-o. Cu siguranță efortul lui Lucian Clinciu nu trebuie privit ca un act de eroism. Poate că este doar efortul unui om care nu a uitat să viseze cu ochii deschiși, pentru care libertatea, bucuria, prietenia sunt chestiuni concrete, ce pot fi atinse mai ușor pe crestele munților.
Foto: Ștefan Dan. Imagine din traversarea Carpaților Meridionali 2011.
Multumim Marian, foarte frumos scris….esti un maestru al cuvintelor!
Ma simt onorat ca ma numar printre prietenii apropiati ce sustin moral acest act de curaj.Un proiect maret greu de realizat.Pentru toti iubitorii de natura,de munte,indragostiti de alergare Lucian va strabate muntii pas cu pas,ajungand astfel sa parcurga in timp traseul propus.Dumnezeu sa-l aiba in grija,sa ne revedem la final sanatosi.
Ii tin pumnii lui Lucian si echipei.
Am fost la sosirea de la Herculane in 2011 si am fost foarte impresionata. Sper ca si anul acesta sa se termine cu bine si sa ne mai aduca o coperta de „Alerg” la fel de frumoasa :-).