duminică, iulie 14 2024
Puține competiții interne, însă mai multe rezultate – deloc de neglijat – de prin afara țării. Altfel, peste tot o vreme ca de mijloc de iarnă.

Foto: Carrera Alto Sil

# Să începem cu triplul succes al alergătorilor montani la „Carrera Alto Sil” (Spania), competiție ajunsă la cea de-a zecea ediție. A fost o cursă grea, cu frig și zăpădă, Denisa Dragomir cîștigînd proba de 44km (în 5h:14min), în timp ce Ingrid Mutter (3h:34min:40sec) și Szabolcs Gyorgy (3h:21min:31sec) s-au impus în proba de 31km a concursului. Pentru victoriile lor, Dragomir a primit 2.000 euro, în timp ce Mutter și Gyorgy cîte 1.000 de euro. Mai multe detalii aici.

# O nouă victorie a unei alergătoare din România, de data aceasta la maratonul de la Utrecht. Maria Magdalena Velișcu (despre care puteți citi mai multe aici și aici) a terminat prima proba feminină cu un timp de 3h:01min:31sec. De remarcat că s-a alergat cu un vînt destul de puternic din față și la o temperatură de circa 0°C. Tot într-o cursă de maraton, la Limassol, care a contat și pentru Campionatul Balcanic, Irina Daniela Constantinescu a abandonat la km 38 (pe cînd se afla pe a treia poziția a treia) după ce i s-a făcut rău.

# Încă un ultramaratonist a făcut pragul pentru participarea la Campionatul European de 24h de la Timișoara (criteriile sunt aici). Clujeanul Claudiu Gorgan a alergat circa 178 km (rezultatele oficiale încă nu au fost afișate) în cadrul cursei Heilbronner 24-Stundenlauf ce s-a desfășurat în Germania și unde a terminat pe locul al doilea la general. Conform relatărilor, vremea în timpul concursului a fost foarte friguroasă, cu zăpadă multă și gheață, de aceea Gorgan s-a mulțumit doar să treacă de bariera celor 175km care i-ar permite să fie inclus în lotul României.

# Și în fine, foarte pe scurt despre singurele două competiții interne. Mai întîi, Primavera Trail Run, o competiție montană în zona Pădurea Craiului (Bihor), cu două probe: maraton (45km, +2500m) și cros (16km, +1055m). Au fost 118 de finișeri la maraton, unde au cîștigat Viorica Mălai – 6h:17min:24sec și respectiv Leonard Mitrică – 4h:34min:43sec și alți 160 de finișeri în proba de cros. Toate rezultatele se găsesc aici.

Apoi, ar mai fi Crosul pentru Viață (București, ediția a treia, probe de 3km și 10 km) au fost circa 250 de participanți, proba cea mai lungă fiind cîștigată de Robert Necula (39min:44sec) și respectiv Claudia Dinu (46min:08sec). Toate rezultatele sunt disponibile aici.

 

Comments

comments

Previous

Ultra. Ușeriu și cam atît

Next

Printre nori, în Rodnei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also