Puține competiții interne, însă mai multe rezultate – deloc de neglijat – de prin afara țării. Altfel, peste tot o vreme ca de mijloc de iarnă.

Foto: Carrera Alto Sil

# Să începem cu triplul succes al alergătorilor montani la „Carrera Alto Sil” (Spania), competiție ajunsă la cea de-a zecea ediție. A fost o cursă grea, cu frig și zăpădă, Denisa Dragomir cîștigînd proba de 44km (în 5h:14min), în timp ce Ingrid Mutter (3h:34min:40sec) și Szabolcs Gyorgy (3h:21min:31sec) s-au impus în proba de 31km a concursului. Pentru victoriile lor, Dragomir a primit 2.000 euro, în timp ce Mutter și Gyorgy cîte 1.000 de euro. Mai multe detalii aici.

# O nouă victorie a unei alergătoare din România, de data aceasta la maratonul de la Utrecht. Maria Magdalena Velișcu (despre care puteți citi mai multe aici și aici) a terminat prima proba feminină cu un timp de 3h:01min:31sec. De remarcat că s-a alergat cu un vînt destul de puternic din față și la o temperatură de circa 0°C. Tot într-o cursă de maraton, la Limassol, care a contat și pentru Campionatul Balcanic, Irina Daniela Constantinescu a abandonat la km 38 (pe cînd se afla pe a treia poziția a treia) după ce i s-a făcut rău.

# Încă un ultramaratonist a făcut pragul pentru participarea la Campionatul European de 24h de la Timișoara (criteriile sunt aici). Clujeanul Claudiu Gorgan a alergat circa 178 km (rezultatele oficiale încă nu au fost afișate) în cadrul cursei Heilbronner 24-Stundenlauf ce s-a desfășurat în Germania și unde a terminat pe locul al doilea la general. Conform relatărilor, vremea în timpul concursului a fost foarte friguroasă, cu zăpadă multă și gheață, de aceea Gorgan s-a mulțumit doar să treacă de bariera celor 175km care i-ar permite să fie inclus în lotul României.

# Și în fine, foarte pe scurt despre singurele două competiții interne. Mai întîi, Primavera Trail Run, o competiție montană în zona Pădurea Craiului (Bihor), cu două probe: maraton (45km, +2500m) și cros (16km, +1055m). Au fost 118 de finișeri la maraton, unde au cîștigat Viorica Mălai – 6h:17min:24sec și respectiv Leonard Mitrică – 4h:34min:43sec și alți 160 de finișeri în proba de cros. Toate rezultatele se găsesc aici.

Apoi, ar mai fi Crosul pentru Viață (București, ediția a treia, probe de 3km și 10 km) au fost circa 250 de participanți, proba cea mai lungă fiind cîștigată de Robert Necula (39min:44sec) și respectiv Claudia Dinu (46min:08sec). Toate rezultatele sunt disponibile aici.

 

Comments

comments

Previous post

Ultra. Ușeriu și cam atît

Next post

Printre nori, în Rodnei

Alerg.ro

Alerg.ro

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *