vineri, iulie 30 2021

E vorba, în primul rând de crosuri. De miercuri până duminică s-au organizat nu mai puțin de 28 de astfel de competiții în mai multe orașe ale țării, asta dacă e să acceptăm drept infailibilă numărătoarea Ro Club Maraton.

mud

Dacă e să luăm la puricat cursele pe distanțe lungi sau evenimentele speciale de alergare (ca și cele care includ alergarea) numărul lor e mai mic, însă varietatea rămâne mare. Să vedem însă cum și pe unde s-a alergat mai mult în ultimele zile:

Semimaraton

Lacul Sf. Ana, 6 iunie. A șaptea ediție a Tușnad Marathon. O cursă de circa 23 de km, cu circa 1000 de metri diferență de nivel cumulată, alergată pe șosea. La feminin a câștigat Maria Magdalena Velișcu – 1h:43min:44sec, iar la masculin Ghenadie Țimbalist – 1h:28min:31sec. Rezultatele complete aici.

Maraton

Arad, 6 iunie. A cincea ediție a Maratonului, Semimaratonului și Crosului Aradului. Circa 3000 de participanți la start (cei mai mulți în probele de cros și alergări pentru copii). Circa 50 de participanți la maraton, unde au câștigat Marcel Lazăr și Mara Moroșan. La semimaraton primii au terminat Sorin Mâneran și Liliana Danci. O listă a câștigătorilor este disponibilă aici.

Ultra / Adventure / Inedit

Nu e propriu-zis o competiție de alergare, ci una care combină deplasarea alertă (cu alergare totuși pe lungi porțiuni) cu mersul pe bicicletă, caiac, raped, orientare pe hartă, tir cu arcul, ba chiar de tăiat lemne cu joagărul. La prima sa ediție, Propark Adventure a strâns la startul celor două curse (EcoChallenge și Outdoor Escape) destul de puține echipe, 11 în proba lungă (doar cinci s-au încadrat în timpul limită) și 7 în proba scurtă (doar două au terminat traseul). Distanțele de parcurs au variat între 275 și 320 km. Concursul s-a desfășurat în Munții Perșani, între 5-7 iunie. Rezultatele sunt disponibile aici.

A doua ediție a Ultrabug, un ultramaraton de 100 km desfășurat timp de trei zile în Carpații Orientali. Startul s-a dat din Fundu Moldovei, iar cursa s-a desfășurat între 5-7 iunie. Detalii pe site-ul oficial.

Mogoșoaia. 6 iunie. S-a desfășurat Ultimate Mudness una dintre puținele curse de gen din România. Traseu lung de 5 km., ce a trebuit traversat prin noroi și gropi cu apă. Au mai fost obstacole de depășit sau se putea să te cațeri pe pe funii și scări, să escaladezi ziduri şi piramide, să sari peste foc.

Un grup de patru alergători clujeni – Bogya Zoltan, Alpar Gyorgy Katona, Szénási Zoltán și Cristian Manea – au petrecut 24 de ore în alergare pe dealurile și pajiștile din jurul orașului. Ei au reușit să parcurgă distanța de 107 km. Mai multe detalii aici.

Triatlon

În cele din urmă, a fost duatlon. Desfășurat la Olimp, No Stress Triathtlon a avut, din cauza valurilor mari, doar probe de alergare și bicicletă. Concursul a avut două circuite, de șosea, respectiv off road, desfășurate în două zile consecutive. Proba de șosea a fost câștigată de către Ciprian Bălănescu – 2h:02min:51sec și respectiv Ștefania Ion – 2h:40min:34sec. Rezultatele complete sunt aici.

Și în încheiere, câteva articole ce ne-au reținut atenția. De fapt două interviuri, cu doi tineri alergători, Andrei Bălășan (aici) și Vlad Tănase (aici).

Foto: Ultimate Mudness 2015

Comments

comments

Previous

O plimbare în pădure

Next

Marți e gratis. Revista Alerg #24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also