luni, octombrie 21 2024

Dacă viața publică a fost dominată în ultimele zile de referendumul privind ieșirea Marii Britanii din UE, în ce privește alergarea  s-a votat numai ”prezent”. În continuare, info despre concursurile și rezultatele din week-end.

Alergare montană
A patra ediție a unui frumos concurs de alergare montană, organizat în munții Ceahlău: Bate Toaca. Sunt două probe competitive: cursa verticală, cu o lungime de aproximativ 16 km și cu + 1000m diferență pozitivă de nivel și proba de maraton, lungă de 38km și +3000m. Lor li se adaugă cursa familiei, pe distanța de 8 km.   Au fost 332 de finișeri în probele lungi, plus o rată destul de mare a abandonurilor. Cursa verticală a fost cîștigată de Cătălin Atănăsoae – 1h:37min:39sec și Adriana Andreica – 2h:25min:50sec. La maraton, cei mai rapizi au fost Viorel Pălici – 4h:14min:27sec și respectiv Viorica Mălai – 6h:01min:24sec. Rezultatele complete se găsesc aici.
Merită reamintit că Bate Toaca a fost cel de-al patrulea concurs din Circuitul Carpaților, ce reunește 13 din cele mai importante alergări montane din România.

Competitors take part in a marathon in front of the Colosseum in Rome

Triatlon
Campionatul național de triatlon pe distanță lungă s-a desfășurat pe 25 iunie, în cadrul concursului X-Man Oradea. Concursul a constat în parcurgerea a 3,8 km înot, 180 km pe bicicletă și 42,195 km în alergare. Campioni naționali (ambii pe locul doi la general) au devenit Andrei Dudu – 10h:17min:35sec și respectiv Andreea Călugăru – 13h:14min:08sec. La concursul de X-Man au participat 355 de sportivi din șapte țări, cîștigătorii fiind croata Maja Urban si ungurul Vatai Miklos. La distanța half, sportivii maghiari Szabolcsi Fruzsina și  Szilagyi Peter au fost cei mai rapizi, în timp ce primii români au fost Deak Zsombor și respectiv Koter Adel. Rezultatele complete sunt disponibile aici.

Duatlon
Ediția a șasea a Duatlon Țara Bîrsei. Un concurs de mai mici dimensiuni, dar organizat cu pasiune. Două probe: cea scurtă (bicicletă – 17km și alergare – 9 km) și cea lungă (24,5km și respectiv 11), plus un mini-duatlon pentru copii. Circa 60 de participanți. Cîștigători au fost Florin Jitaru și Andrei Nan. Rezultatele complete sunt disponibile aici.

Alte concursuri
Pe 24 iunie – Crosul nopții de Sînziene (detalii aici). O zi mai tîrziu, în pădurea Somova (Tulcea) s-a desfășurat un concurs de cross country pe distanța de 15 km (clasamentul aici). Tot în acest week-end au mai fost Color Run la Timișoara, Crosul Veteranilor în București, Purple Cros (nu o competiție sportivă, ci eveniment de sensibilizare pe tema violenței domestice), AFI Run la Ploiești. Lăsăm la urmă informația, care nu e despre un concurs, ci despre un proiect de alergare: pe 26 iunie, Levente Polgar a pornit de la Jimbolia și vrea să ajungă la Vama Veche în 11 zile.

Pe alte coclauri

  • Primul român care a participat la cursa multi-day Gobi  March (China), Iulian Rotariu (subofițer ISU în viața publică) a reușit să termine competiția pe un onorant loc 4. Rotariu a parcus circa 250 de km, timp de șapte zile, în condiții dificile (temperaturi extreme, alergare pe nisip etc). Timpul său final a fost de 30h:23min:12sec. Rezultatele finale se găsesc aici.
  • Nu mai puțin de 26 de alergători din România au luat parte și anul acesta la Olympus Marathon, în Grecia. E o cursă grea, ce atinge altitudinea maximă de 2700m, pe un traseu tehnic. Rezultatele finale sunt disponibile aici.
  • Triatlonistul Mihai Baractaru și-a propus să participe pentru al doilea an la Campionatul Mondial de IronMan, ce se desfășoară tradițional la Kona (Hawaii). El a încercat să obțină un loc prin participarea la IronMan Klagenfurt (Austria), unde a reușit să termine concursul cu un timp foarte bun – 9h:15min:10sec, la 7 secunde de cea mai bună performanță românească, care e deținută tot de el. Baractaru a înotat cei 3,8 kilometri în 1h:01min:28sec, a parcurs 180 de kilometri pe bicicletă în 4h:59min:27sec și a parcurs un maraton în 3h:06min:20sec. Clasarea finală nu i-a permis însă să obțină un bilet pentru Kona. Toate rezultatele se găsesc aici.

Comments

comments

Previous

Doping. Nicolae Soare, depistat pozitiv cu meldonium

Next

Text alb pe fond alb. Senzațional, nu?

1 comment

  1. Eu alerg in fiecare zi si ma simt foarte bine. Alerg in jur de 4-5 km in fiecare seara. Sportul inseamna sanatate . !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also