duminică, mai 19 2024

În week-end se poate alerga la:
– Brașov, Crosul 15 noiembrie. Amănunte aici.

– București, Crosul Aleargă pentru Viață. Amănunte aici.

– Federația Internațională de Atletism (IAAF) a revenit, miercuri 9 noiembrie, asupra propriei decizii de a nu recunoaște recordul mondial la feminin, al britanicii Paula Radcliffe, relatează Running Magazine. Acum, IAAF acceptă ca timpul de 2h:15min:25sec, stabilit de Radcliffe în 2003 în cadrul maratonului de la Londra, să rămână cel mai bun timp mondial.

În septembrie, IAAF a modificat regulamentul, stabilind ca numai timpii realizaţi în cursele feminine de maraton să fie validaţi ca recorduri mondiale. Se încearcă astfel reducerea impactului pe care îl are folosirea de “iepuri” (pacemakers) bărbați în timpul competițiilor mixte. În schimb, dacă un nou timp de referinţă este realizat în cadrul unei curse mixte, atunci acesta va fi considerat “cea mai bună performanţă mondială (world best). Decizia IAAF a provocat atunci protestele celor mai importante asociaţii de maraton, care au apreciat-o ca fiind “injustă”. Oricum, noul regulament IAAF se va aplica de acum înainte.

– Cartea Mondială a Recordurilor (Guiness Book of World Records) nu vrea să recunoască performanța britanicului de origine indiană Fauja Singh, care luna trecută a terminat un maraton la vârsta de 100 de ani și jumătate (împliniți pe 1 aprilie anul acesta). Guiness spune că Singh (al cărui prenume înseamnă Soldatul) nu are documente valabile care să îi certifice vârsta. Cu toate acestea, maratonistul centenar nu e deloc dispus să renunțe la alergare. Săptămâna trecută el a terminat o cursă de 8 km la Dubai (cu un timp de 50 de minute) și se pregătește ca la sfîrșitul acestei luni să alerge maratonul de la San Francisco.

Singh s-a apucat de alergare acum două decenii, după ce și-a pierdut soția și copilul. Pînă acum a participat la opt maratoane, primul terminîndu-l la vîrsta de 89 de ani. Cel mai bun timp al său a fost de 5 ore şi 40 de minute, realizat la vîrsta de 92 de ani. Pentru la anul Fauja Singh își dorește să fie unul dintre purtătorii torței olimpice ce va duce flacăra la Londra.  Pentru alte recorduri realizate la senectute, click aici.

– Și acum o informație neoficială. La anul, două curse de maraton montan din România ar urma să facă parte dintr-un circuit internațional. Mai multe amănunte cînd veștile vor deveni oficiale.

Comments

comments

Previous

La ce sunt buni munții?

Next

No comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also