miercuri, mai 29 2024

Abia sîmbătă, la alergarea montană Postăvaru Run, am avut ocazia să testez Yaktrax Pro, un sistem anti-derapant simplu și eficient care te ajută să alergi fără probleme în condiții de iarnă.

Cum știam că o să ajung tîrziu la cursă și cum sunt suficient de neîndemînatic am preferat să montez perechea de Yaktrax pe încălțările de alergare încă de acasă. A fost simplu, nu mi-a luat mai mult de trei minute. Dispozitivul ia pur și simplu forma ghetei, pe care o îmbracă de la vîrf spre călcîi. Imaginile de aici sunt edificatoare.

La Poiana Brașov, locul de start al alergării era destul de multă zăpadă. Zăpadă bătătorită, adică tocmai bună pentru alergare. La încălzire am făcut cîteva sprinturi în pantă, dorind să văd atît cît mă simt cu noile dispozitive cît și pentru a le testa aderența.

Pe scurt:
– Yaktrax sunt foarte ușoare. Pur și simplu nu le-am simțit în picioare în timpul celor 46 de minute cît am alergat.

– Au o foarte bună aderență pe zăpada bătătorită. Conferă stabilitate și poți împinge bine în picioare în timp ce te deplasezi. În zăpada înaltă și afînată nu cred că strică, dar nici nu prea ar fi de mare folos.

– Ajută și pe gheață. Am căutat în mod special cîteva porțiuni de gheață pentru a vedea cum se comportă. Cum am găsit așa ceva doar în pantă, pot spune că am alunecat puțin, aderența fiind medie (nu se poate compara cu una a crampoanelor, însă e mai bună decît a unei simple tălpi de adidas). Cred că pe o suprafață plană cu gheață și-ar fi dovedit mai bine utilitatea.

– Yaktrax sunt recomandate ca rezistente la abraziune, dar acest lucru se poate verifica doar în timp. Totodată sunt protejate anti-ruginire și anti-tăiere (pentru protecția mîinilor).

Concluzie: un produs util, obligatoriu în alergările pe zăpadă bătătorită sau cu porțiuni de gheață.

Modelul Yaktrax se găsește aici și aici la același preț: 154 lei.

Pentru amănunte despre alte sisteme de protecție pe gheață vezi aici.

Modelul Yaktrax se găsește la RunningShop.ro  la prețul de 154 lei. Cititorii Alerg.ro au transportul gratuit introducînd codul de reducere “alerg.ro”

Comments

comments

Previous

Puu Puku Puu Puku Puu, Puku Puu...

Next

Și el ar avea nevoie de un partid!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also